⚔ Welcome To From View of My Eyes.This is a Personal Blog.You are allowed to read the blog post as long as you have a good intention.If you're not,please leave without sound.May Allah Bless.⚔

✍ Selamat Hari Merdeka Malaysia !

Assalamualaikum

Lorh.

Baru nak wish.walaupun lambat .better late than never.hehe.

Currently raining outside the house..

MERDEKA !! MERDEKA!! MERDEKA!!
Google image

MERDEKA!! MERDEKA!!MERDEKA!!

Selamat Hari Merdeka Malaysia!!

Sudah 59 tahun sudah kita mengecap nikmat kemerdekaan di tanah melayu ini sementelah Palestin masih lagi dijajah..Masjidil Aqsa masih lagi ditakluk.Menidakkan hak terhadap umat islam.

Kiblat umat islam yang pertama.

Mengapa masih sukar untuk kita mengambil kembali tanah yang dijajah?

Lihatlah dunia.

Tiada kekuatan yang mampu mengambil kembali apa yang telah dirampas kecuali dengan izin Allah.

Kembali kepada zaman perjuangan memerdekakan negara Malaysia.

Politik yang goyah menidakkan kemerdekaan negara.

Namun

Kesepakatan rakyat jelata menggoyahkan penjajah.

Satu kata satu semangat satu hati satu Jiwa..Merdekaa!!

Kini

Setelah 59 tahun negara kita merdeka

Pening dik nonn tengok politik negara..bawang merah bawang putih betullah!

Semoga momentum keamanan dapat dikekalkan.

Oh ya! The most important thing !

Happy Birthday My Sistur! 31 Ogos 199_ !

*Pic (takbleh display atas sbb2 tertentu)

Anak Merdeka ni tua setahun dari i tapi panggil engkau aku je.Dah terbiasa dik nonn..Salah seorang my Bestfriend jugak masa zaman diploma dedulu

And you know what..after that..dia kahwin senyap-senyap! T_T Macamlah aku nak rampas laki dia =.="

Btw,Semoga cepat2 jadi ibu =D

Ok daa.

Hujan lebat wehhh!!..Maghrib nie!

Till then.

310820160713PM
WEDNESDAY
HOME SWEET HOME

웃 Segmen Bloglist Merdeka By Lokmanamirul (7 Sept 16)

Assalamualaikum

http://www.lokmanamirul.com/2016/08/segmen-bloglist-merdeka-by-lokmanamirul.html

Click pada banner untuk join!



Comment : Blog just nice bagi lelaki kott.Hehe.

Tamat : 7 September 2016

310820160543PM
WEDNESDAY 
HOME SWEET HOME

웃 Pencarian Bloglist September 2016 di Blog Lyssasecret.Com (1 Sept 16 )

Assalamualaikum

Jom! Join2..cepat2..tarikhnya sampai esok je



Click pada banner !

Entry menarik :

 1.http://www.lyssasecret.com/2016/08/sedih-di-hari-kemerdekaan.html


2.http://www.lyssasecret.com/2010/12/tutorial-letak-ayat-di-bawah-setiap.html

3.http://www.lyssasecret.com/2011/09/info-7-sebab-lelaki-gagal-menawan.html



>> TAMAT : 1 SEPTEMBER 2016 [11.59 pm] <<

310820160510PM
WEDNESDAY
HOME SWEET HOME

🎁 Giveaway penghargaan rm100 by kennymerligal (30 Sept 16)

Assalamualaikum

Jom! Join ramai-ramai.

giveaway penghargaan rm100 anjuran kennymerligal

Click pada banner untuk join!




>> Tamat 30 September 2016 <<

310820160333PM
WEDNESDAY
HOME SWEET HOME

Wordless Wednesday : After 59 years.

31 August 1957


MERDEKA!!MERDEKA!! MERDEKA!!


59 years later.


Blackout in the morning.





                                                  No JBA water in the Evening





                                     MERDEKA!! MERDEKA!! MERDEKA!!



310820160320PM
WEDNESDAY
HOME SWEET HOME

웃 Segmen: bloglist ayuinsyirah tahun 2016 (30 Sept 16)

Assalamualaikum

Selamat pagi !

Selamat hari kemerdekaan yang ke 59 !!

Buka je blog ternampak pula segmen ni dekat blog Cinta Itu Indah.

So kita berpagi-pagian dengan menyertai segmen bloglist ini lah!.Hee.


Klik pada banner untuk join !



Salam kenalan tuan blog. =D

>> Tamat : 30 September 2016 <<

310820160910AM
WEDNESDAY
HOME SWEET HOME


✍ Tersenarai dalam bloglist September Seindah Cerita!

Assalamualaikum

Sebelum detik laungan merdeka bergema..i nak posted about something.!

Alhamdulillah

Murah rezeki mencurah daripada Blog Seindah Cerita !

Haritu i join  🎁 Giveaway Friendship By Seindahcerita

Lepas tu..You know what !

Alhamdulillah again i...

✍ Menang Giveaway friendship by SeindahCerita!

Then..I join pulak


  Then today !

Seee ! I tersenarai di antara yang terpilih.Hee.



Tq Kak Nieyl.

InsyaAllah !Selagi tiada kekangan akan sentiasa berblogwalking.Hihi.

Happy Blogging!!

Till then.

300820161122PM
TUESDAY
HOME SWEET HOME

✍ Sejukkk~

Assalamualaikum

Today is Tuesday.

Budak kecik datang pagi-pagi lagi lepas tu merengek nak tengok didi..didi..=.='



After a while..


Tiba-tiba..








Langit menjadi gelap..seolah-olah baru lepas subuh.













Then..

Hujan pun turun.!

Rintik-rintik menjadi lebat seketika

Kemudian...


Rintik-rintik kembali .

Angin bertiup lalu dedaunan pun bergelora.


Ayam tumpang berteduh di seberang sana.

Kok Kok kok

Sejukkk~ 

300820160939AM
TUESDAY
HOME SWEET HOME

🎁 Giveaway Fabulous Four Bersama YanieYusuf.com (10 Sept 16)

Assalamualaikum

Ok last !

For today.

Haha..


TuanGiveaway jemput.So dengan rasa hormatnya kita join !


Fabulous Four Terbaru Dari Domino's Pizza Malaysia

Klik pada banner untuk join!


Fuhhh..tengok entry pun dah terliuq ceq !!


No IG.

  >> Tarikh akhir 10 September 2016 ( jam 1159 malam) <<

290820160834PM
MONDAY
HOME SWEET HOME

🎁 ANABIHA'S BIRTHDAY GIVEAWAY (12 Sept 16)

Assalamualaikum

Opss..jumpa dekat blog stnrsyfh.


Klik pada banner untuk join!

"Happy Birthday in advance Anabiha ! May Allah bless every single day in your life.
Allahumma aamiin."


No FB n IG 

290820160813PM
MONDAY
HOME SWEET HOME

🎁 Saya Nak Menang Set Skinfood (26 Sept 16)

Assalamualaikum

Jumpa dekat blog YangBaik.

Click pada banner untuk join!

"Saya nak menangSet Skinfood kerana nak jadi cantik macam orang korea!"

Haha..i didn't mean that.nak cukupkan syarat =P

No FB.



>> 29 Ogos 2016 - 26 September 2016 <<



290820160751PM
MONDAY
HOME SWEET HOME

✍ Eh..mana hilang?

Assalamualaikum

Tik tok tik tok..waktu sudah menjelang senja...

sedang aku gigih berblogwalking...

tiba..tiba..


































Ehh...mana hilang?..

Aku rasa aku ada nampak komen yang tunggu approval dekat blog ni tadi..siap sempat tekan profile blogger yang komen lagi..

tiba-tiba hilang!

Aku refresh semula..again..and again..and again!

Aik..takde pun...Takkan aku berkhayal..tak mungkin..i'm in a state of mind.

Aku tak tekan pun butang delete..ehh?

Kau jangan main-main..senja nieee..

Laa..dah approve rupanya..

Hahahaha..

Larikk!!

290820160659PM
MONDAY
HOME SWEET HOME

✍ Menang Giveaway friendship by SeindahCerita!

Assalamualaikum

I am one of the peserta .



And  ! MasyaAllah .

Alhamdulillah.

Nombor penyertaan saya terpilih !

Hihihihi.

Suka bangat sih!

Yehaaa ! Dan hari ni shawl ni dah sampai ke tangan ini.


Urgent ! Urgent ! Tapi nak sampai ke cerok kampung ni amik masa lama juga.



Sponsorship by 


Website beliau


Jemputlah order shaklee pada beliau.


Memandangkan aku tak pakai shawl kecuali event yang memerlukan so aku bagi je shawl ni kat adik aku.Dia yang excited tadi nak tengok bila shawl ni sampai.

Haha..Nak sangat.. amik!

                                       Tadi dia terus pakai pergi kelas masakan.


Alang-alang tunjuk skettt!

Haa..jangan tak tahu..kat kampung ni ada kelas masakan kauu!..walaupun orang-orang kampung ni dah terror memasak..ceewah!..nak jugaklah pelbagaikan skill masak masakan yang berlainan kan.

Kelas masakan tu semua bawah bimbingan jabatan KEMAS.
So takdelah semahal kelas masakan kat bandar or taman.
Kira murah sangatlah bagi orang kampung.

saja aku buat muka dia gitu.Nanti perasan jadi model lebih.Haha..

Pesanan khidmat masyarakat..sila labuhkan tudung melepasi dada ya sayang-sayang sekalian.Pakai shawl pun boleh melepasi dada ya.Peace Yo!

Rasa hipokrit ke tak hipokrit ke..yang wajib mesti dibuat !  Upss!.

Kalau buat tapi tak ikhlas insyaAllah tak ada apa-apa.

Just rugi je tak dapat pahala...Tapi..

Kalau tak buat confirm berdosa !!

Bukanlah memakai tudung menjanjikan seseorang tu jadi baik..tapi pakailah tudung aka menutup aurat insyaAllah menyedarkan diri kita untuk terus dalam kebaikan..nak buat jahat pun kena fikir dua tiga kali..lainlah kalau memang suka buat jahat..tu yang rasa panas pakai tudung tu..eh!..

.luruskan niat dan teruskan istiqamah.

InsyaAllah ada jalannya.

Peringatan buat diri terutamanya.

Dushh!Dushh!Dushh!!

Alhamdulillah sekali lagi..rezeki anak..haha..anak tekak !

Semoga penganjur dan sponsor sentiasa dimurahkan rezeki..nanti bolehlah share rezeki lagi.Hihi..Alhamdulillah..tahniah kepada para pemenang dan penyertaan bagi peserta-peserta yang lain! 

Till then.

290820160357PM
MONDAY
HOME SWEET HOME

✍ I just want to rest

Assalamualaikum

Not much to worried about.

It just been a while since i changed the background.

How is it?

Hey! Dont you feel tired changed it all over again?

Yupss! Maybe.

Maybe Yes maybe No.

Before

The theme song is about I dont wanna sit still,look pretty.! Of course it just about the selfish and doesn't want anything distracted herself from being anything she want.

But this world not just about oneself..but about ourselves!.Not singular but plural.How we are created for helping ourselves and others,in the same time completing each other.And in the end we will be judged by what we have done.


After 

Not so much.

I just want to rest.

Till then.

Will changed again?

We'll see later.

280820161054PM
SUNDAY
HOME SWEET HOME

ツ Mini Segmen Blogwalking Santai Bulan Kemerdekaan (31 Aug 16)

Assalamualaikum

Morning! Starting again for blogging.

Yuhuu!

Jumpa segmen ni di blog beliau


 Click pada banner untuk join !



Let's start blogwalking...lama tak berblogwalking dah..ceewahh..padahal baru je sehari dua kott.


280820160707AM
SUNDAY
HOME SWEET HOME

☏ Lawan Congkak kalah mati !

Assalamualaikum

Pagi tadi telah berlangsungnya Karnival sukan di mukim kami.Tak nampak macam karnival sangat sebenarnya sebab buat dekat dewan dan kecil-kecilan.Maka terbentuklah kumpulan kami yang terdiri daripada 5 individu.Bukan orang lain.Sanak saudara je semua ni.Haha.

Mak Saudara kandung.

Kakak Ipar.

Me.

Adik kandung.

Mak Saudara Sabit.


 Ada nampak macam perempuan melayu terakhir tak?..ahaha..kriikk..kriiik..krikkk!

Ada markah kott untuk baju..itu yang melaram sikit tu..sikit je pun..hehehe.Habis semalam kitorang belek-belek baju wan dan baju mak.Jumpalah kain batik dan baju ala-ala kebaya.

Nampak tak tradisionalnya?..haha

Kitorang main congkak antara kampung-kampung dalam mukim kami.Bukannya besar pun mukim ni so penyertaannya tak seberapa ramai mana.Tapi kampung kitorang paling banyak kumpulan penyertaan kott.Bangga skett.


Kami ambil tempat dulu.Tunggu pihak lawan yang tengah bersiap.Kredit to mak..mak yang ambil gambar ! Peace Yo! Budak kecik ni sibuk jugak nak mengendeng.

Peraturan bermain congkak di karnival ni

  • Main sehingga 3 set permainan
  • Kalah dapat 1 mata
  • Menang dapat 3 mata
Kiranya kalau kalah berturut-turut set permainan kena sambung main untuk yang ketiga jugak sebab dia kira markah kan.

Dan of course ini bukan permainan individu..mata yang dipungut akan ditotalkan untuk menentukan kalah dan menang sesebuah kumpulan tersebut.

Jadi biarpun salah seorang pemain kalah tiga set berturut-turut tak bermakna kumpulan tu kalah sebab pemain yang lain mungkin menang tiga set berturut-turut.Hehehe,

Jadi.

Itulah kelebihan bagi individu yang kalah.Biarpun kalah tetap boleh ke pusingan seterusnya atas kemenangan ahli-ahlinya yang lain.

Tapi kesian la pada yang Pro main congkak ni tapi ada ahli dia yang fail.

Macam tadi,sorang je ahli kumpulan tu Pro.Tiga set berturut-turut menang tapi ahli dia yang lain kalah.Kan sodih tu..tak dapat ke peringkat seterusnya..pungutan mata tak mencukupi.Huhuhu.

And..back to us ..Finally !

Alhamdulillah.

Walaupun kami jadi bidan terjun dan baru berlatih saja-saja semalam.Bukannya serius pun tetap dapat masuk ke pertandingan kalah mati.

Yang pro kakak ipar i sebab dia juara congkak time sekolah dia dulu.So dapatlah kami kutip beberapa teknik yang boleh dipraktikkan.Baru ku tahu main congkak pun ada teknik selain bilang biji guli tu..hahaha..


Oh ya lagi satu..gaya pembawaan diri juga diambil kira markahnya.Macam kitorang pakai kebaya kan..so kenalah duduk bersimpuh ala-ala perempuan melayu terahir gituuu..permainan first tadi boleh pula aku lupa tentang tu..ye la semangat dah up kan sebab memang first set tu..elok-elok bersimpuh tak perasan dah bersila masa set kedua.Hahaha.

Now !

Permainan kalah mati !

Kitorang bertembung dengan pasukan Panglima.Macam biasa masuk bertanding je dorang ni..


Satu set je! giler kauu.degap degup jantung nak lawan ni..kalau kalah ni ..ummm..

..anddd!!

Laju giler dorang main..panglima la katakan..i main lembut-lembut and slow-slow je u..

Yezza !

Akhirnya.

1 set individu menang ! 4 set individu kalah !

Kalah mati !

Hahaha..

Guess what?..

siapa lagi individu yang menang tu kalau bukan kakak ipar i..hahaha.Kami yang berempat ni semua satu rumah terbakar.

So kempunan la telur tembakul.Eh!

Kalah menang adat pertandingan.

Orang kalah selalu redha.

Haha.

Tahniah kepada pihak lawan yang berjaya ke final.

Kami balik dulu sebelum sempat habis tengok kumpulan mana yang menang.Lapaq!Bukan sebab nak balik nangis dalam bilik sebab kalah ea.. Dari pagi tak makan ooo..hahaha..

Hadiah utama pemenang Rm300 ! woooo.

Maka berakhirlah cerita hari ini.

Sekian.

270820160504PM
SATURDAY
HOME SWEET HOME


웃 Segmen Bloglist By Akupenghibur.com (1 Sept 16)

Assalamualaikum


Click Banner to join!

No Instagram =D



>> Mula : 25 Ogos 2016 | Tamat :1 Sept 2016 <<

250820160614PM
THURSDAY
HOME SWEET HOME

✍ By the way,tadaaa !! ~

Assalamualaikum.

Holla! Holla! 

How are uols ~ Happy Evening and now currently my hometown is cloudy and a little snow..upss..corection..haha..it is raining...i think the time now was really just like in a hadith..Its just tik tok tik tok..then..its gone! like a week tend to felt like a day and a day felt like an hour..and the circle continues to be same everyday..

was that just me that felt like that?

By the way,tadaaa !!


Before !




After!




Sorry if this bothering you,but its not bothering me..so we just continue be like this alright?

Alright! deal ! daaaa!..

If im getting into it again then ..this might be changed again and again..and again !..

Today i just dont felt like doing anything..i just..just..just....felt the song.

till then.

250820160515PM
THURSDAY
HOME SWEET HOME

🎁 Mini Giveaway Lucky Nine ( 2 Sept 16)

Assalamualaikum

Found the giveaway at JMBelog.


As usual,click the banner to enjoin!



Hi !

I have no Twitter | Facebook | Instagram

Sorry and Tq !. bye !

>> Penyertaan berakhir 2 September 2016 <<

240820160536PM
WEDNESDAY
HOME SWEET HOME

웃 Segmen Bloglist September Blog Seindahcerita (29 Aug 16)

Assalamualaikum



Klik pada banner untuk join!


>> TAMAT : 29 OGOS 2016  <<


240820160530PM
WEDNESDAY
HOME SWEET HOME

Wordless Wednesday : Lawak Tahap Dewa




✍ Penampakan pada petang selasa

Assalamualaikum

Selamat malam korang !

Selamat beristirehat..! aku ada benda nak cerita nie..

Macam ni ceritanya...

Pada suatu petang selasa..selepas bada' asar kira-kira pukul 5 petang begitu..Mas dan adiknya telah keluar daripada zone selesa mereka untuk menemani ibu dan bapanya ke suatu kawasan yang misteri..

Dikatakan tempat itu suatu ketika dahulu adalah penempatan orang bunian.

Terlalu banyak sejarah berkaitan tempat itu ketika zaman datuk dan neneknya suatu ketika dahulu.

Tiba-tiba Mas terlihat sesuatu yang ....

Sukar digambarkan dengan perkataan..

apakah ia..?

Mas telah sempat menangkap gambar entiti tersebut !

Mari kita lihat !





























Lub Dab Lub Dab Lub Dab!
























Jeng ! jeng ! jeng !


'




Hahaha ..Yummy !!

Ok bye !

230820160925PM
TUESDAY
HOME SWEET HOME

Tutorial : Add Cursor Name in Blog

Assalamualaikum

Selamat petang! Yeay! dah letak cursor nama i !

Free Cursor name by BajuWarnaCoklat

Yang ni i letak dekat blog ni.Nampak tak? nampak tak?

 

Url Cursor ( http://i1077.photobucket.com/albums/w480/vendettatraveller/BAJUWARNACOKLAT-MAS_zps5irut2t9.png)

Yang ni pulak letak dekat Bloglist



Url Cursor (http://i1077.photobucket.com/albums/w480/vendettatraveller/BAJUWARNACOKLAT-MAS2_zpsuphs7fck.png)

| Code Cursor |

*********

<style type="text/css">body {cursor:url(http://i1077.photobucket.com/albums/w480/vendettatraveller/BAJUWARNACOKLAT-MAS_zps5irut2t9.png),default}</style>

*********

Gantikan warna merah dengan url cursor korang.



Pergi ke Template 




Click Edit HTML 

Tekan ctrl + F serentak. 

So muncullah kotak search seperti gambar di bawah.

Search code  </head>



Paste Code Cursor atas code </head>



*********

<style type="text/css">body {cursor:url(http://i1077.photobucket.com/albums/w480/vendettatraveller/BAJUWARNACOKLAT-MAS_zps5irut2t9.png),default}</style>
</head>

*********

Save template.

View Blog !

Done ! Saved in case nak edit blog lagi.Hoho.

Credit  : Teknik Buat Blog

Till then.

230820160412PM
TUESDAY
HOME SWEET HOME

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.

Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net