⚔ Welcome To From View of My Eyes.This is a Personal Blog.You are allowed to read the blog post as long as you have a good intention.If you're not,please leave without sound.May Allah Bless.⚔

Fattah Amin Artis Paling Popular ABPBH 3.0

Waww.

Tengok juga aku ABPBH tahun ni.Selalunya dua tiga tahun kebelakangan ni memang tak hirau pun.Kalau tengok pun tak sampai habis.Boring ~Masa sekolah dulu je layan sakan.Tapi kali ni tengok sebab kawan ajak.Kuat pengaruh kawan ni.Sebab tu kena sentiasa pilih kawan yang baik-baik.InsyaAllah akan sentiasa mengajak ke arah kebaikan.

Tapi aku manusia yang tewas.Tak mampu menolak ajakan.Lagipun memang rasa macam nak tengok sebab tak ada buat apa-apa dekat rumah.Kami menumpang rumah kawan di blok yang sama tapi tingkat atas.Yelah rumah kami tak ada TV.Menumpanglah rumah kawan yang ada TV.Alang-alang dorang pun jemput kami tengok berjemaah.

"Dijamu dengan teh sabah +kek batik+cookies"

Pada pandangan aku,Overall tak berapa okaylah.Pengacara macam lemau walaupun ada yang bising.Lawak tak seberapa.Penonton pun nampak boring.Tapi apa yang paling best time Ella la.Sukanya.Ella pakai tudung tapi masih dengan gaya yang sama.Menarik hati semua orang.Time dia nyanyi semua penonton support dan enjoy!Kami pun enjoy!! Tak lupa persembahan Tajul,Usop dan Khai Bahar.Alhamdulillah enjoy juga.

Ada juga yang tak disangka-sangka menang.Rasanya tahun ni macam suram sikit industri hiburan ni.Tak tahu perasaan aku atau apa.Well,bukannya ikut sangat pun.Mungkin sebab tu la kott tak tahu.

Paling gempak!

Fattah Amin menang bintang paling popular! OMG!Kami pun blerghh~ hahaha..reaction bila diumumkan tapi okay je sebenarnya.Rezeki dia berturut-turut.Alhamdulillah.Rezeki masing-masing.Respek juga la pada Fattah Amin ni.Walaupun orang cakap macam-macam dia teruskan juga apa yang dia nak buat.

Credit :BH online
Buku dia pun dapat anugerah masa PBAKL tu kan?Buku paling popular tak silap.Terbaik.Ramai juga kecam.Tak lupa juga khabar Fattah Amin akan menyanyi digandingkan dengan Fazura.Aigoo.Orang pun dok kata..bernanahlah telinga..pecah gegendang telinga..dan macam-macam lagi.huhuhu.Kesian pula bila baca komen-komen macam tu.
Korang ni jangan la kutuk-kutuk.Tak baik.Menambahkan pahala Fattah Amin je di samping menambah dosa korang.Tapi nampak la kan daripada  berlakon kayu dulu tambah muka selenge.Sekarang dah nampak la sikit improvement.Hensem juga rupanya mamat ni. Semoga terus memperbaiki diri.

"Confident itu penting"

Suka Siti Nordiana menang.Juga Radin.Menceriakan suasana adegan dia dengan Johan tu.Johan tak pernah tak lawak tapi lagi suka bila Zul Ariffin menang.Hahaa.Muka tipikal hensem+macho+anak mak.

Credit : Twitter
Gatal sungguh la noo~ tundukkan pandanganmu ..ish ish ish.πŸ˜‘Haaa..sound background music kuat sangat la.Aku tak tahu TV problem atau sound ABPBH tu yang problem.Suara tak dengar sangat.Sayang masa Altimet nyanyi lagu Amboii Amboii amboii tu.Lagu sedap dah.Suara tak dengar sangat.Muzik kuat.Adoii.Dah la sakit mata dengan penari yang tak kena gaya je menari macam tu.Pelik-pelik je.Spoil mood.Nasib baik la masa Ella nyanyi sound tu okay.

Itulah serba sedikit pasal ABPBH ni.Hiburan tanah air yang diikuti generasi by generasi.Kategori nasyid pun dah tak ada.Sedangkan anugerah ni menjadi ikutan sepanjang zaman.Kalau tak diselitkan elemen-elemen agama atau diislamkan,maka seperti anugerah hiburan orang kafir la jadinya walaupun 98.88% melayu dan islam di situ.Worst situation.

Ditaja pula oleh coca cola?Apa nak jadi.Nauzubillah min zalik.Semoga adalah yang menegakkan islam di tengah kelalaian dan jauh daripada syariat agama pada anugerah sebegini.Walaupun kita sukakan hiburan tapi jangan sampai melanggar syariat agama.Buruk padahnya.Bak kata UNIC masa nyanyikan lagu Sepohon Kayu di Gema Gegar Vaganza Separuh akhir,

"Kau Tunggu!!!"





3 comments:

  1. xtengok pun..huhu

    salam kenal. dari segmen http://kotakconteng.blogspot.my/2017/05/segmen-mencari-bloglist-by-kinah.html.

    done follow

    ReplyDelete
  2. Xlayan sgt jgk abpbh. N da agk fatah amin mng sbb dia kan femess taun ni. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ apa2pun da rezeki dia kan.

    ReplyDelete
  3. Disebabkan pengacara yang over acting, akak terus tak tengok.. Tengok sampai Tajul, ucop ngn Khai Bahar naynyi je.. Stress tengok pengacara yang sorang tu..

    ReplyDelete

Current Status ( 30 JULY 17) : "Welcome Sem 5 ! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah!"

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.

Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net